♥ Nyári irodai ügyelet minden második szerdán 9-13 óráig! Más napokon ügyintézés nincs! Pontos dátumok az Aktuális menüben!  

Partnereink

Budapesti Fesztivál Zenekar (BFZ) 

»»bővebben

Budapesti Fesztiválzenekar  – Budapesti Énekes Iskola
BFZ a fiatalokért – Elkezdődtek a Brundibár próbái 2013


Budapesti Fesztiválzenekar – Budapesti Énekes Iskola
BFZ a fiatalokért program 2012/2013. tanév.
B. Britten: Noé bárkája 

Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) 

»»bővebben

Az iskola rendőre program a tanulók biztonságos, balesetmentes közlekedésének elősegítése.
A rendőri jelenlét megnyugtató a gyermekeknek, a pedagógusoknak és a szülőknek egyaránt. Érzékelhető, hogy az iskola környékén a gépkocsivezetők figyelmesebben, a közlekedési szabályokat jobban betartva közlekednek. 
 
 

 

Fővárosi Közterületfenntartó Zrt.

 
FKF Nonprofit Zrt. néhány évvel ezelőtt – CSR tevékenységeinek keretében – elindította Környezetvédelmi Oktatóprogramját, amely alapján a programra jelentkező budapesti óvodák és iskolák számára tartunk tanórákat. Tavaly már 4-5 osztályunkban  voltak és az együttműködést  idén is szeretnék folytatni.  Az idei március 15-i ünnepségükön 4.b osztályos tanulóink énekeltek.

 

 

 2015. április  22-én mi is ott voltunk a Keletinél a Mindenkinek lehet egy jó dobása programjukon. Az FKF Zrt.  flashmob keretében hívta fel a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára a Föld napján.

A flashmob vagyis villámcsődület mágnesként vonzotta az arra járókat. Az MTK fiatal kosarasai kezében a labda hirtelen hulladékká vált. Arról pedig, hogy az újrahasznosítható pet palack, fém doboz, italos karton vagy papír a megfelelő kukába kerüljön, szintén a sportolók gondoskodtak oly módon, hogy a repülő szemét alá az éppen megfelelő tartályt tolták. Az akcióba bevonták a járókelőket és a Baross téren szaladgáló gyerekeket, akik izgalmas játékként élték meg a szokatlan szelektálást.

Végül minden apróság kapott egy tő virágot, hozzá cserepet és a Pusztazámori Hulladéklerakóban tavaly előállított 8 ezer tonna komposztból egy csipetet, hogy a helyszínen el is ültethessék a rájuk mosolygó növényt. “A fővárosiak zöld hulladékából előállított komposzt a legjobb üzenet a Föld napján, hiszen az FKF Nonprofit Zrt ezzel visszaadta a természetnek azt, amit mi, emberek elvettünk tőle.” – mondta Dr. Horváth Béla vezérigazgató. A sportolók pedig, a nagy sikerű akcióval arra hívták fel a figyelmet, hogy a szelektív hulladékgyűjtés tulajdonképpen gyerekjáték. Mert mindenkinek lehet egy jó dobása. 

 

 

Kérjük támogassa alapítványunkat adója 1%-ával!
VIVIT Alapítvány: 18021468-1-42