December 22. péntek tanítás mentes munkanap! ♥ Az étkezés  befizetés változásáról tájékoztató a Fontos infók menüben! ♥ Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (Tájékoztató a Gyermekvédelem menüben)!   ♥ Iskolánk éves programja (tanévi naptárunk) a Fontos infók menüben található! 

Nyílt levél

Az elmúlt héten egy fiatalokból álló csoport keresett fel minket azzal,
hogy az Önkéntesek Nemzetközi Világnapja alkalmából szeretnék
színesebbé tenni gyermekeink Mikulás napját.

A felajánlásnak nagyon örültünk, de ma sajnálattal láttuk, hogy
a nálunk készült videó felvétel egy politikusként jegyzett közösségi
oldalon, párt logó mellett jelent meg. Ezért egy levelet küldtünk
az érintetteknek, melyet ezúton is közzé teszünk:

 

Nyílt levél Baranyi Krisztinához, az EGYÜTT képviselőjéhez,
valamint a magyar politikai élet minden szereplőjéhez

 

Tisztelt Baranyi Krisztina!

A mai napon, külföldi távollétem alatt értesültem arról, hogy a politika tegnap eddig még soha nem látott és számunkra elfogadhatatlan módon, beleegyezésünk nélkül szivárgott be intézményünkbe.

Az elmúlt héten egy fiatalokból álló csoport keresett fel minket azzal, hogy az Önkéntesek Nemzetközi Világnapja alkalmából szeretnék színesebbé tenni gyermekeink Mikulás napját.  Mi az év minden napján a hozzánk járó gyermekek boldogságáért dolgozunk, azt elsődlegesnek tartjuk, így örömmel fogadtuk el a felajánlást.

Ehhez képest a mai napon azzal kellett szembesülnünk, hogy Ön a nálunk készült képeket, videókat osztja meg politikusként jegyzett közösségi oldalán, a videofelvétel végén pedig megjelenik az Önök pártjának logója. Ez számunkra egyáltalán nem fér össze az önkéntességgel, ettől egyértelműen elhatárolódunk. Önök egyértelmű politikai céllal jelentek meg nálunk, amiről minket előzetesen nem tájékoztattak, ahhoz én nem járultam hozzá. A nyitottságunkat és a jóhiszeműségünket kihasználva akarnak politikai erényt kovácsolni iskolás gyermekeket felhasználva. Szeretném határozottan kijelenteni, hogy az iskolában politikának semmilyen körülmények között nincs helye. A Deák Diák Általános Iskola sem a múltban, sem a jövőben nem kíván közösséget vállalni sem politikai pártokkal, sem egyházakkal.

Önök a cselekedetükkel elvették tőlünk a nap örömét, és az ünnep csodáját! A tisztesség nevében kérem Önt jóvátételre. Kérem, hogy töröljön minden olyan megnyilatkozást, melyben iskolánk neve, valamely diákja bármilyen politikai vonatkozásban megjelent.

Kérem a magyar politikai közélet minden szereplőjét, hogy kampányukból hagyják ki a gyermekeket és az iskolákat!

Chester, 2017. december 7.

Tisztelettel:

Farczádi Bencze Tamás
igazgató s.k.

 

Kérjük támogassa alapítványunkat adója 1%-ával!
VIVIT Alapítvány: 18021468-1-42